Klik hier om deze email online te bekijken Volg Rotterdams Philharmonisch op FacebookVolg Rotterdams Philharmonisch op TwitterVolg Rotterdams Philharmonisch op LinkedInVolg Rotterdams Philharmonisch op Instagram
Rotterdams Philharmonisch
 

Woord van de voorzitter 

In deze uitzonderlijke tijden hebben wij ons moeten bekwamen in de kunst van vergaderen op afstand. Van deze nood maakt de Vriendenvereniging een deugd: bijzondere, persoonlijke ontmoetingen met leden van het RPhO!
 
In maart zijn wij gestart met de serie “Meet the Musician” (MtM). In speciale videovergaderingen delen orkestleden hun ervaringen met de aanwezige Vrienden. Michel Khalifa, bij vele Vrienden bekend als concertinleider en cursusdocent, leidt het gesprek. U kunt er zonder kosten bij zijn en uiteraard krijgt u de gelegenheid om uw vragen te stellen.
 
In de eerste aflevering vertelden Igor Gruppman en Juliette Hurel openhartig onder andere over hun favoriete muziek, over het effect van corona op hun werkwijze en hoe het is met diverse dirigenten te werken. Dit gesprek is nog terug te zien via deze link.
Op woensdag 14 april is het woord aan Marieke Blankestijn en Ronald Ent. In de informatie hieronder vindt u alle gegevens.
 
Natuurlijk verlangen wij allen naar het moment waarop wij elkaar kunnen treffen in de Doelen en samen van ‘ons’ orkest kunnen genieten. Gelukkig leven we in een digitale tijd waarin het, ook met de huidige beperkingen, mogelijk is om het orkest te horen spelen en, via deze MtM-serie, in contact te blijven met de orkestleden en met elkaar. Ik hoop u op 14 april te mogen begroeten!
 
Ken Gould, voorzitterWat u nodig heeft voor MtM van 14 april

De tweede aflevering van Meet the Musician kunt u volgen op 14 april. Gestart wordt om 20.00 uur, maar u kunt al inloggen vanaf 19.45 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden en u mag de hieronder genoemde link met uw vrienden delen, bijvoorbeeld via social media. Gebruikt wordt het programma Zoom, maar u kunt ook direct via uw browser inloggen.
Voor de zekerheid de link in uitgebreide weergave:
https://us02web.zoom.us/j/82286526242?pwd=NDFOelJ5SER5UEYwYVhLRmQ2U3M2dz09

De gegevens hieronder heeft u misschien niet nodig, maar hou ze achter de hand:
Meeting ID: 822 8652 6242
Passcode: 591569

Kies na openen “Launch Meeting” en u wordt verder geleid. Om tijdens de cursus zichtbaar te zijn klikt u op “Join with video”.
Log zo vroeg mogelijk in, dus voor 20.00 uur! Daardoor heeft onze helpdesk genoeg tijd om u bij eventuele problemen te helpen. Mocht u inderdaad op problemen stuiten, stuur dan een mail naar info@vriendenrpho.nl en vermeld uw telefoonnummer.Vriend werft nieuwe Vriend

Zoekt u een mooi cadeau voor iemand, kijk niet verder… geef het RPhO cadeau! Bij het aandragen van een nieuwe Vriend van het orkest óf bij het kopen van een cadeaulidmaatschap, ontvangt u zelf ook een bijzonder cadeau: het boek ‘Alphons Diepenbrock, componist van het vocale’ van Leo Samama. Het boek is speciaal door de schrijver gesigneerd. Dit jaar wordt de honderdjarige sterfdag van Diepenbrock herdacht. Leo Samama is bij uitstek de auteur die Diepenbrock dichter bij de muziekliefhebber brengt. Meld de nieuwe Vriend hier aan.

Hobo en althobo

Het bekostigen van nieuwe muziekinstrumenten voor het orkest is een centrale taak van de Vriendenvereniging. Uiteraard gaat het daarbij om instrumenten van topklasse die de klank van het orkest volledig tot hun recht laten komen, en samen maken wij dat mogelijk! Wij verheugen ons om u binnenkort uitgebreid te berichten over de aanschaf van twee nieuwe instrumenten, te weten een hobo voor Karel Schoofs en een althobo voor Ron Tijhuis.

Samama over Diepenbrock

Voor de Vriendenvereniging stelde Leo Samama drie korte films samen over Alphons Diepenbrock, vaak genoemd als Nederlands’ grootste componist sinds Sweelinck. Samama is de auteur van de veelgeprezen biografie ‘Alphons Diepenbrock, componist van het vocale’. De films bevatten veel muzikale fragmenten en zijn ideaal voor wie een beeld wil krijgen van Diepenbrock’s muziek. Bekijk ze hier.

YouTube kanaal Ben van Dijk

Vanaf het begin van de coronaperiode is Ben van Dijk, bastrombonist bij het RPhO, online actief. Inmiddels heeft hij een uitgebreid repertoire met vaak knap gemonteerde video’s opgenomen. Van Bruckner tot de Beatles, het beluisteren en bekijken waard.  Klik hier.

Aanbod SeniorWeb voor RPhO-liefhebber

Wie vertrouwd is met de digitale wereld kan momenteel volop genieten van het RPhO op Internet. Lukt het u niet om alles eruit te halen wat erin zit? Liefhebbers van het orkest kunnen zich aanmelden voor een gratis SeniorWeb-lidmaatschap voor 6 maanden! SeniorWeb helpt u uw weg te vinden in de snel veranderende digitale wereld met tips en stap-voor-stapuitleg. Klik hier.

Het Concert - Symfonische gedichten

Onlangs verscheen een bundel met ‘symfonische gedichten’, getiteld ‘Het Concert’. De gedichten zijn van Hans Schuurman en de 80 pagina’s zijn geïllustreerd door beeldend kunstenaar Adriana Balke. Beiden hebben zich laten inspireren door hun muzikale ervaringen met het RPhO. De oplage is beperkt. Voor verdere informatie of bestellingen kunt u mailen naar jwschman@xs4all.nl.

Notulen ALV 2020 op website

De Algemene Ledenvergadering van 26 oktober 2020 vond online plaats. U kunt de notulen van de vergadering vinden op onze site. Klik hier.